itulau_fanua

O le Belt and Road Initiative ua aumaia ai avanoa tau atina'e mo le atina'eina o le lalolagi atoa o pisinisi afifi

O le Belt and Road Initiative ua aumaia ai avanoa tau atina'e mo le fale gaosi oloa

1. E uiga i le Belt and Road Forum

O le Fono lona tolu o Belt and Road Forum for International Cooperation, o loʻo faia nei i Saina Laumua Beijing!

I le fonotaga, na faia ai e Saina ma Vietnam, Taialani, Initonesia ma isi atunuu fefaʻatauaʻiga loloto.

O ta'ita'i e pu'e ata fa'atasi ile Belt and Road forum

2023 o le 15th anniversary o le faavaeina o Saina-Vietnam atoatoa fuafuaga faataatitia faiga faapaaga. Na malilie itu e lua e uunaia malosi le alignment o latou fuafuaga atinae, faatelevaveina tulaga maualuga le galulue faatasi i le fausiaina soofaatasi o le Belt ma le Auala, faamalosia le tuaoi auala ma nofoaafi fesootaiga , fausia se diversified, lelei ma malosi logistics ala auala, faamautinoa le sologa lelei o le tafe o taulaga tuaoi, faatelevaveina le tatalaina ma le faaleleia o uafu ma atinae soofaatasi, uunaia le galulue faatasi uafu atamai, ma faatelevaveina le atinae tuufaatasia o filifili alamanuia ma sapalai filifili.Faʻamalosia fefaʻatauaʻiga ma aʻoaʻoga faʻatasi i le va o pisinisi a le setete, ma suʻesuʻe malosi le faʻamalosia o le galulue faʻatasi ma le tele o atunuʻu i fanua autu o minerale.Vietnam o le a faʻaauau pea ona fausia se siosiomaga pisinisi lelei mo pisinisi a Saina e teu faʻafaigaluega ma fai pisinisi i Vietnam.

Talanoa ma le Peresetene Initonesia

Ua faamalo e Saina le palemene fou a Thai ma le Kapeneta i le sologa lelei o le faatinoga o o latou tiute ma ua sauni e faalolotoina le faatuatuaina o upufai ma Thailand, faaauau pea le lagolago malosi o le tasi i le isi, fausia faatasi se nuu o Saina-Tailani o le lumanai fefaasoaai, ma uunaia Saina-Tailani lautele. faiga faapaaga felagolagomai i se tulaga fou.

O Peresitene Xi Jinping ma le Peresetene Initonesia Joko Widodo na faʻauluina faʻatasi le faʻagaioiga aloaia a Jakarta-Bandung High-speed Railway ma molimauina le sainia o le tele o pepa felagolagomai lua i luga o le faʻavaeina o se faiga faʻamaopoopo mo le galulue faatasi o Belt ma Auala, faʻatinoga o le Global Global. Atina'e Initiative, atinae i nuu i tua ma le faaitiitia o le mativa, atinae gafataulimaina, asiasiga ma karantina ma isi.

Ua iai le Maliega a Saina i le va o le Matagaluega o Pisinisi a le Malo o Saina ma le Matagaluega o Fefa'ataua'iga ma Alamanuia a atunu'u i Sautesasae o Asia i Fefa'ataua'iga Fa'aeletonika.

fono fono fusipa'u ma auala

2. O le Belt and Road Initiative ua aumaia ai avanoa tau atina'e mo le atina'eina o le lalolagi atoa o pisinisi afifi

I lalo o le aafiaga o le siosiomaga faava o malo e pei o le faaleleia o le gaosiga o tagata faigaluega, o le faatelevaveina o faatekinolosi breakthroughs, ma le suiga o le tau atoatoa o le gaosiga, o le faatulagaga o le gaosiga o le lalolagi o loʻo faasolosolo malie ona fetuunai, faʻavaveina le fesiitaiga i Asia i Sautesasae, Asia i Saute, Aferika. ma isi itulagi taugofie.Faatasi ai ma le faʻaauauina pea o le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o fale gaosi oloa a Saina ma le faʻaleleia vave o le fausaga o fale gaosi oloa, o le a faʻaauau pea ona faʻaleleia e Saina le atinaʻeina maualuga o le gaosiga, ma le tele o le gaosiga o gaosiga maualalo o le a tafe faʻatasi ma manaoga maketi.I le taimi lava e tasi, o le faʻalauteleina o faʻalapotopotoga faʻatau i Asia i Sautesasae ua aumaia ai foi le malosi tele i le atinaʻeina o gaosiga i le lotoifale.Asia i Sautesasae ua avea ma se tasi o itulagi sili ona malosi ma folafola i le lalolagi mo atinae tau tamaoaiga.O le avea o Malaysia ma faʻataʻitaʻiga, o lona GDP ua faʻatupulaia i le 34.9% talu mai le 2010, faʻatasi ai ma le fua faatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga e sili atu nai lo le 5%.O le televave o le atinaʻeina o le alamanuia ua taʻitaʻia ai le manaʻoga mo le afifiina ma isi pisinisi, o le manaʻoga mo pepa faʻapipiʻi i le maketi Malaysian e tatau ona sili atu i le 1.3 miliona tone, ma faʻatumauina le tuputupu aʻe faaletausaga e tusa ma le 6%, ma le maketi o loʻo i ai nei le gaosiga atoa. gafatia e uiga i le 1 miliona tone, o le maketi e le lava sapalai, ma le gafatia atinae o le alamanuia afifiina e tele.

O atunuu Asia o le a faʻaauau pea ona avea ma nofoaga autu o atinaʻe mo le faʻapipiʻiina o uʻamea

Asia i Sautesasae ua avea ma se tasi o itulagi sili ona malosi ma folafola i le lalolagi mo atinae tau tamaoaiga.I le feagai ai ma le tele o maketi gaosiga, ua faʻamalosia e atunuʻu Asia i Sautesasae le faʻatulagaina o fuafuaga e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o fale gaosi oloa.Vietnam ua faʻateleina lona lagolago mo tupe faʻafaigaluega mai fafo, ma ua faʻamalosia malosi e le malo sone o alamanuia ma sone atinaʻe ma faʻalauiloaina se numera tele o malologa o lafoga ma faiga faʻapitoa, e tosina mai ai le tele o kamupani mai fafo e fausia fale gaosi oloa, aʻo faʻatautaia se faasologa o atinaʻe lagolago, e aofia ai. le pisinisi afifiina.Ina ia mafai ona toe faʻaleleia le atinaʻeina o fale gaosi oloa ma iloa suiga tau tamaoaiga, ua tosina malosi e Malaysia tupe teufaafaigaluega mai fafo ma faʻalauteleina le atinaʻeina o fefaʻatauaʻiga faavaomalo e ala i le faʻalagolago i ona tulaga tulaga ese o femalagaiga i le latalata i le "auro vai" Malacca Strait ma ana punaoa faanatura.I le taimi lava e tasi, o Asia i Sautesasae, o se vaega taua o le Maritime Silk Road i le "Belt and Road" initiative, o le a maua le lagolago mai Saina ma atunuu Asia i Sautesasae i tulaga o tupe ma faiga faavae i le atinaʻeina o fale gaosi oloa, lea. o le a tuʻuina atu se siosiomaga faiga faʻavae lelei mo le atinaʻeina o le faʻapipiʻiina o pisinisi, o se faʻalapotopotoga masani o le gaosiga o auaunaga.

O le tulaga o le atinaʻeina o le tamaoaiga i Asia i Sautesasae o loʻo manino lelei.Sigapoa, Brunei, Taialani ma Meleisia o loʻo atinaʻe maketi i Sautesasae Asia, sosoo ai ma Filipaina, Vietnam ma Initonesia.Ona o le eseesega i le atinaʻeina o le tamaoaiga ma tulaga faʻatekinisi, o le faʻapipiʻiina o alamanuia faʻapipiʻi maualuga e tele lava ina tufatufaina atu i nofoaga faʻapitoa.

3. Chengdu Changtai Intelligent Equipment Co., Ltd. faʻapitoa i suʻesuʻega, atinaʻe, gaosiga ma le faʻatau atu o mea faʻaoga otometi, faʻapea foʻi ma le semi-autometi e mafai ona faia meafaigaluega, ma isi.

Matou te talitonu i le lumanaʻi, o Asia i Sautesasae o loʻo i ai le taleni, punaoa ma faiga faʻavae mo le atinaʻeina o fale gaosi oloa, ae o se vaega taua foi o le atinaʻeina o le "Belt and Road", faʻauluina e le fausiaina o le "Belt and Road". ma le faʻaleleia o taumafa, o loʻo faasolosolo malie ona faʻafeiloaʻi e le lalolagi faʻapipiʻi alamanuia le faʻatulagaina, Asia i Sautesasae o le a avea ma tulaga taua o tauvaga tau pisinisi i le lumanaʻi.

Chengdu Changtai Meafaigaluega atamai faʻapitoa i le faia otometi mafai tino uelo masini ma semi-autometi i tua seam uelo masini, O le a iloa e le tele o Asia i Sautesasae tagata faʻatau ma tagata faʻaoga i le lalolagi atoa.

Faʻafeiloaʻi i Chengdu Changtai e mafai ona faia meafaigaluega, mafai ona faia meafaigaluega, matou te faʻapitoa.


Taimi meli: Oke-18-2023